Řeznictví a restaurace v jednom. Ambiente otevřelo Kantýnu

Další podnik sítě restaurací Ambiente

Řeznictví a restaurace v jednom. Ambiente otevřelo KantýnuNOVÉ
Ilustrační foto Foto:

FOTO: Ambiente restaurants

5
Ekonomika
Echo24
Sdílet:

Síť restaurací Ambiente otevřela na začátku dubna nový podnik zaměřený na české vepřové a hovězí maso. Kantýna tak částečně nahradí nedávno zavřený Čestr, který přerušil provoz z důvodu rekonstrukce budovy Národního muzea. Řeznictví nabízí prodej masa na váhu či si ho hosté mohou nechat na místě ogrilovat.

O hosty v Kantýně se starají kuchaři, číšníci a řezníci z dočasně uzavřené restaurace Čestr. Zákazníci si v samoobslužné kantýně nechají nandat jídlo na tác, zapsat na konzumační lístek a sami si hledají místo buď ke stání nebo sezení. Nápojový lístek k masu nabízí plzeň či domácí limonády.

Dodavatelem českého masa je Amaso, firma patřící pod hvězdu Ambiente. Kantýnu zásobuje vepřovým z přeštických prasat, hovězím z plemene čestr a uzeninami připravovanými podle prvorepublikových řeznických receptur.

„V kantýně si nevybírám z menu, ale od kuchaře,“ popsal nový koncept majitel sítě gastronomických podniků Ambiente Tomáš Karpíšek. Úspěšnému podnikateli se v Česku podařilo otevřít již přes 20 restaurací. Mezi ně patří podniky jako franšíza Lokál či restaurace Eska.

Karpíšek podniká od roku 1995, kdy v Praze otevřel svou první restauraci The Living Restaurant. Větší úspěch zaznamenal s luxusní restaurací La Degustation Bohême Bourgeoise, která získala michelinskou hvězdu. Následovala řada dalších podniků, například Pasta Fresca nebo Café Savoy. Karpíškovy restaurace sází především na kvalitní suroviny a vysoký standard přípravy jídel.

Čtěte také: OBRAZEM: V Michelinském průvodci přibyla další pražská restaurace

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články