Co nabízí školní jídelny po celém světě

FOTO: Sweetgreen.com
V USA děti na oběd nejčastěji jí smažené kuřecí kousky s bramborovou kaší a hráškem. Jako dezert jim jídelny nejčastěji nabízejí ovoce nebo čokoládové sušenky. - FOTO: Sweetgreen.com
Španělské děti v poledne ve školách nejčastěji ochutnávají restované krevety s přírodní rýží a zeleninou, studenou polévku gazpacho a jako přílohu čerstvé papriky všech barev, tmavé pečivo a pomeranč. - FOTO: Sweetgreen.com
Na Ukrajině si děti ve školních jídelnách pochutnávají na boršči, bramborové kaši s párky, zelí a speciálních sýrových palačinkách syrniki. - FOTO: Sweetgreen.com
Tradiční řecké školní obědy se skládají z pečeného kuřete podávaného s těstovinami ve tvaru rýže. Jako přílohy dětí často jí plněné hroznové listy, rajčatovo-okurkový salát, čerstvý pomeranč nebo řeckým jogurt se semínky z granátového jablka. - FOTO: Sweetgreen.com
Jídelníček jihokorejských školních jídelen je často vyplněn rybí polévkou, rýží s tofu, národní specialitou Kimčchi a čerstvou zeleninou. - FOTO: Sweetgreen.com
Denním "chlebem" brazilských dětí je vepřové maso se zeleninou, černé fazole s rýží, salát, pečivo a pečené banány. - FOTO: Sweetgreen.com
Francouzští školáci si pravděpodobně ze všech nejvíce užijí ovoce a zeleniny. Kromě steaku se totiž jejich obědy skládají z kousků mrkve, zelených fazolí, hermelínu a kiwi. - FOTO: Sweetgreen.com
Ve Finsku se do jídelen chodí na hráškovou polévku, řepový nebo mrkvový salát, pečivo a palačinky s čerstvými borůvkami a jahodami. - FOTO: Sweetgreen.com
Italské školní jídelny dětem nejčastěji podávají rybu s roketovým salátem, těstoviny s tomatovou omáčkou, salát caprese, bagetku a hrozny. - FOTO: Sweetgreen.com