Moderní kuchyně – tak chutná úspěch

Moderní kuchyně – tak chutná úspěch
INZERCE

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Siemens

Moderní kuchyně jsou propojené s obytnými prostory a často se s okolním prostředím přirozeně prolínají. Už nejsou jen místem, kde se vaří. Staly se centrem pro setkávání i vyjádření životního stylu. Inspirujte se dokonalým designem i technologiemi a vařte jako profesionální kuchař i doma. Se špičkovými funkcemi moderních spotřebičů to hravě zvládnete. Menu připravíte snadno a rychle a navíc vás to bude bavit.

Těší vás úspěch? Jste rádi středem pozornosti? Pozvěte hosty a ohromte je dokonalou kuchyní ve stylu těch nejnovějších trendů, inovativními technologiemi a občerstvením jako ze špičkové restaurace. Moderní spotřebiče skvěle vypadají a zároveň vám pomohou připravit rychle a bez stresu menu, se kterým stoprocentně zazáříte.

Kuchyň je středobodem domova, proto musí být dokonalá

Základem každé kuchyně je kvalitní pečicí trouba. Ani pokud se v kuchyni necítíte jako ryba ve vodě, s moderními spotřebiči se nemusíte ve svých gastronomických nápadech nijak omezovat. Naopak, bez obav se pusťte do čehokoli, na co máte chuť. Inovativní technologie a automatické funkce vám ušetří spoustu času i práce, teplotní sondy za vás pohlídají správné propečení pečení, ryb i steaků a s parními troubami můžete i doma servírovat lahodně křupavé čerstvé pečivo nebo pokrmy připravené oblíbenou metodou sous-vide.

Překvapte dokonalou chutí

Vaření sous-vide je oblíbené mezi kuchaři po celém světě. Francouzské sous-vide znamená „ve vakuu“ a jde o speciální kuchařskou metodu, jejímž základem je pomalé upravování zavakuované potraviny ve vodní nebo parní lázni. Proč je tak oblíbená? „Při metodě sous-vide se suroviny upravují při nízkých teplotách, tedy velmi šetrně,“ vysvětluje Honza Řepa, kuchař a majitel Honza Řepa Catering. „Potraviny si proto zachovají své původní vlastnosti, přirozenou chuť, šťávy i texturu. Zpracováním se nemění obsah živin, vzhled, barva ani vůně. Maso je krásně měkké, šťavnaté, dokonale stejnoměrně propečené a nikdy se nevysuší,“ dodává. Metodou sous-vide připravíte širokou škálu potravin – od různých druhů masa, přes ryby až po zeleninu, houby, ovoce nebo i vajíčka.
Potraviny se nejprve vzduchotěsně uzavřete ve vakuovací zásuvce. Poté je můžete uchovat v chladničce nebo mrazničce, nebo rovnou vložit do parní trouby. Doba přípravy je různá a teplota se pohybuje nejčastěji v rozmezí 50 – 60 °C. A komu by na mase chyběla kůrčička, doporučuje se maso před podáváním zprudka osmahnout na pánvi. Po uvaření zůstane v sáčku šťáva, kterou maso během přípravy pustilo. Využijte ji jako základ pro vynikající omáčku. Všechny chutě se navíc skvěle propojí – můžete si tak vychutnat úžasné kombinace s různým kořením, bylinkami a dalšími přísadami.

Fascinující koncert chutí se může rozehrát i ve vaší kuchyni

Pomocí metody sous-vide se vaří ve všech lepších restauracích, ale i běžné domácnosti začínají přicházet jejímu kouzlu na chuť. Vyzkoušejte si to sami s vakuovací zásuvkou Siemens v kombinaci s troubou s programem sous-vide. Multifunkční trouby doporučuje i kuchař Honza Řepa: „Troubu bych vybíral určitě podle multifunkčnosti, abych mohl využívat více technologii v jednom spotřebiči. Například kombinované pečení s párou, 100% parní vaření, sous-vide, pečení pomocí teplotní sondy atd. V jedné troubě tak zvládnete připravit úplně cokoli, od předkrmu po dezert, včetně příloh jako je rýže, vařené brambory nebo dokonalý houskový knedlík.“ Nejen funkčnost, ale také vzhled spotřebičů je u moderních otevřených kuchyní velmi důležitý. Designově propracované vestavné spotřebiče zaujmou na první pohled a promění každý okamžik v kuchyni v jedinečný zážitek. Inspirujte se například exkluzivními spotřebiči Siemens studioLine, které nabízejí nejen špičkové funkce, ale také mnohokrát oceněný nadčasový design.

Čisté linie a velkorysý prostor – tak vypadají moderní kuchyně snů

Trendu moderních kuchyní dokonale vyhovují také indukční varné desky s integrovaným odsáváním, které představují nejnovější inovaci v této oblasti. Nabízejí praktické řešení dvou špičkových spotřebičů v jednom. Výkonná odsávací jednotka je zcela zapuštěná do varné desky – což vypadá fantasticky, umožňuje snadné čištění a bezproblémovou manipulaci s nádobím. Varná deska tvoří souvislý povrch s pracovní plochou a kuchyňské linky nebo ostrůvky tak působí naprosto jednotně z jakéhokoli úhlu pohledu.
Indukční desky s integrovaným odsáváním nenápadně zapadnou do otevřených kuchyní a promění je v reprezentativní prostory pro perfektní hostitele. Zajistí vždy čerstvý vzduch v celé místnosti, přitom jsou tak tiché, že nebudou rušit hovor s hosty. Navíc nabízí dostatek prostoru i pro větší kusy nádobí a inteligentní senzorové technologie pohlídají, aby bylo menu přesně takové, jak ho máte rádi.

Další inspiraci najdete tady.