Předplatné
Můj účet
Přihlásit se
Zapomněli jste heslo?
Založit nový účet
Týdeník Echo
Můj účet
Odhlásit
Rubriky
Úvodní strana
10 let Echa
Domov
Komentáře
Svět
Ekonomika
Rozhovory
Podcasty
Panorama
Blogosvět
Politická aréna
Aréna názorů
Úhel pohledu
Auto
Speciální přílohy
EchoTV
Kontakty
Předplatné
Inzerce
O nás
About us
Zásady ochrany osobních údajů
Obchodní podmínky
Prohlášení o souborech cookies
Navštivte také
Echo Prime
Tydeník Echo
Echomedia eShop
Website by
Coolpany SE
Galerie
Přihlásit se
Předplatné
Domov
Komentáře
Svět
Ekonomika
Panorama
Echo Prime
Týdeník Echo
Podcasty
Monitor
Předplatné
FOTO: Sweetgreen.com
V USA děti na oběd nejčastěji jí smažené kuřecí kousky s bramborovou kaší a hráškem. Jako dezert jim jídelny nejčastěji nabízejí ovoce nebo čokoládové sušenky.
-
FOTO: Sweetgreen.com
Španělské děti v poledne ve školách nejčastěji ochutnávají restované krevety s přírodní rýží a zeleninou, studenou polévku gazpacho a jako přílohu čerstvé papriky všech barev, tmavé pečivo a pomeranč.
-
FOTO: Sweetgreen.com
Na Ukrajině si děti ve školních jídelnách pochutnávají na boršči, bramborové kaši s párky, zelí a speciálních sýrových palačinkách syrniki.
-
FOTO: Sweetgreen.com
Tradiční řecké školní obědy se skládají z pečeného kuřete podávaného s těstovinami ve tvaru rýže. Jako přílohy dětí často jí plněné hroznové listy, rajčatovo-okurkový salát, čerstvý pomeranč nebo řeckým jogurt se semínky z granátového jablka.
-
FOTO: Sweetgreen.com
Jídelníček jihokorejských školních jídelen je často vyplněn rybí polévkou, rýží s tofu, národní specialitou Kimčchi a čerstvou zeleninou.
-
FOTO: Sweetgreen.com
Denním "chlebem" brazilských dětí je vepřové maso se zeleninou, černé fazole s rýží, salát, pečivo a pečené banány.
-
FOTO: Sweetgreen.com
Francouzští školáci si pravděpodobně ze všech nejvíce užijí ovoce a zeleniny. Kromě steaku se totiž jejich obědy skládají z kousků mrkve, zelených fazolí, hermelínu a kiwi.
-
FOTO: Sweetgreen.com
Ve Finsku se do jídelen chodí na hráškovou polévku, řepový nebo mrkvový salát, pečivo a palačinky s čerstvými borůvkami a jahodami.
-
FOTO: Sweetgreen.com
Italské školní jídelny dětem nejčastěji podávají rybu s roketovým salátem, těstoviny s tomatovou omáčkou, salát caprese, bagetku a hrozny.
-
FOTO: Sweetgreen.com
Zpět na článek