Veganské jerky nikdo nechce, hovězího denně potřebujeme tři tuny, říká majitel firmy na sušené maso
PODCAST
Česko je mekka sušeného masa, říká zakladatel společnosti Fine Gusto Nature David Novák, který byl hostem Hrotu Pavla Štrunce. Jeho firma je největší český výrobce sušeného masa.
„V Německu v současné době máme problém dostat se do některých řetězců, je tam hodně trend veganství, takže i společnosti, se kterými spolupracujeme v Česku, naše výrobky na německém trhu nechtějí,“ říká Novák a dodává, že jeho firma veganské jerky vyrábí, řetězce ho rády dávají do sortimentu, ale ve výsledku se příliš neprodává.
Za zásadní úspěch Novák považuje to, že se jim podařilo vyjednat kontrakt na dodávky sušených masných produktů britské armádě. Proč nedodávají té české? Jaké maso je potřeba na sušení a proč je cena často vyšší, než by zákazníci možná čekali? Podívejte se na rozhovor v podcastu Hrot Pavla Štrunce!