Otupí, zhulí je marihuanou. V americké restauraci zkoušejí humánní zabíjení humrů
Humánní zabíjení humrů
Restaurace Charlotte’s Legendary Lobster Pound v americkém Maine experimentuje s údajně humánnějším způsobem zabíjení humrů. Před tím, než je dají kuchaři vařit, jim pustí marihuanový kouř přímo do vody v akváriu. Humři jsou pak méně agresivní, není jim nutné svazovat klepeta a podle majitelky restaurace tolik netrpí, informuje server Fox News.
„Cítila jsem, že je špatné, když se humři dostanou sem a není pro ně úniku,” uvedla majitelka restaurace Charlotte Gillová, která je rovněž držitelkou licence pro lékařské užívání marihuany. „Opravdu jsem se snažila jim to ulehčit,” dodala. První pokus uskutečnil na humrovi jménem Roscoe, kterého umístila do nádoby s několika palci vody, do které pak pustila marihuanový kouř.
Roscoe byl po celé tři týdny, kdy testování probíhalo, mnohem klidnější. Dokonce se prý ani nepokoušel útočit na ostatní humry v akváriu, přestože neměl svázaná klepeta. Nakonec byl vypuštěn zpět do moře.
Po úspěšném testu vyhradila Gillová pro tento účel speciální venkovní nádrž. Humry ale pomocí marihuanového kouře nechává před smrtí otupit pouze na přání zákazníka. Do budoucna pak plánuje nádrž ještě zvětšit, aby mohla vystavit účinkům THC více humrů najednou. „Zvíře už jde stejně na smrt,” řekla Gillová pro Fox News. „Je mnohem humánnější nechat je odejít laskavějším způsobem,” dodala majitelka restaurace.
Gillová zároveň odmítá, že by THC mohlo zůstat v humřím mase a mít tak vliv na zákazníka. „THC se kompletně rozkládá při 392 stupních, proto budeme používat jak páru, tak zahřívací proces při kterém bude maso vystaveno zvýšené teplotě 420 stupňů, aby bylo vyloučeno, že nemůže dojít k přenosu jeho účinků,” uzavřela Gillová.