Jak chutná opravdové baroko?

VIII. ročník Grand Restaurant Festival

Jak chutná opravdové baroko?NOVÉ
Barokní pokrmy na Grand Restaurant Festivalu Foto: Foto: Petra Feřtrová
9
Panorama
Echo24
Sdílet:

Už VIII. ročník Grand Restaurant Festivalu bude zahájen tematickým večerem s názvem „Půlnoční Baroko“. O půlnoci 15.1.2017 se v pražském Prolog Baru přeneseme do období, pro které je charakteristická velkolepost, zdobnost a bohatost tvarů.

„Baroko bylo zpočátku zesměšňováno a odmítáno jako každý nový kulturní směr. Nicméně ovlivnilo 17. a 18. století v celé Evropě a dodnes patří barokní stavby, hudba a výtvarné umění k nejvíce zastoupeným historickým památkám, které nás obklopují. Pochopitelně, že jídelníček zásadně ovlivnilo především používání neobvyklých a nových exotických koření z Asie, brambor a rajčat, které „přivezl“ Kolumbus z Ameriky a dalších plodin v Evropě tehdy zcela neznámých.“ říká Pavel Maurer.

V průběhu večera budou hosté degustovat 5 chodů spárovaných s koktejly, které (asi) pili ti největší barokní velikáni jako J.S. Bach, G.F. Händel, Caravaggio, Rembrandt nebo Bernini. Atmosféru celé noci dokreslí povinný dresscode návštěvníků rozšířený o doplňky v podobě dámských dobových škrabošek a originálních pánských motýlků. Nejkrásnější z nich vyhodnotí zakladatel festivalu Pavel Maurer s herečkou Zlatou Adamovskou. Na závěr večera proběhne hlasování o nejlepší koktejl, který bude následně Prolog Bar po celou dobu festivalu připravovat.

Motto “Baroko na talíři“ bude provázet celý ročník Grand Restaurant Festivalu, který proběhne v 93 prestižních restauracích Maurerova výběru Grand Restaurant v celé České republice 15.1. – 28.2. 2017 a umožní lidem ochutnat vysokou gastronomii za přijatelnou cenu!

Barokní kuchyně byla založena na zvěřině, čerstvých rybách, oblíbené bylo telecí, kachní a račí maso, často ale také hlemýždi a v přímořských oblastech samozřejmě mořské plody. Mezi hlavní ingredience tohoto období patří skořice, med, sušené ovoce, houby, zázvor, ořechy či kořenová zelenina. Velmi oblíbená byla i příprava omáček jako bešamelová, španělská, holandská, velouté a další dokonce i pálivé omáčky.

Ochutnáte zvýhodněné degustační menu inspirované lokálními surovinami, kreativitou těch nejlepších šéfkuchařů v zemi a samozřejmě – barokem.


JAK ZAKOUPIT FESTIVALOVÉ DEGUSTACE?

Od 1.12.2016 výhradně na www.grandrestaurantfestival.cz. Ochutnávky v rozmezí od 250 Kč do 600 Kč. Hosté si mohou vybrat základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustaci párovanou s nápoji. Připraveny jsou opět dárkové poukazy na tříchodové degustace, ale i na doprovodný program – „Mňam Zážitky“, jež se cenově liší. Dopřejte svým blízkým jedinečný dárek a “nejezte, nepijte ani nežijte blbě!”

Hlavní partneři: Promat, Lobkowicz, Czech Specials

Partneři: Prague City Tourism, Pražské vodovody a kanalizace, Městské divadlo Brno

Mediální partneři: Burda media, ČRo Radiožurnál, ČSFD, Deník, Prague TV

Sdílet:

Hlavní zprávy

Weby provozuje SPM Media a.s.,
Křížová 2598/4D,
150 00 Praha 5,
IČ 14121816

Echo24.cz

×

Podobné články