Světově proslulý šéfkuchař Bourdain se oběsil na pásku od županu

sebevražda v hotelu

Světově proslulý šéfkuchař Bourdain se oběsil na pásku od županuNOVÉ
Slavný kuchař Anthony Bourdain Foto:

Foto: Shutterstock

1
Svět
Echo24
Sdílet:

Americký šéfkuchař Anthony Bourdain, který v pátek ve Francii spáchal sebevraždu, se v koupelně hotelového pokoje oběsil na pásku od županu. Agentuře AP to v sobotu řekl prokurátor ve městě Colmar.

Bourdainovo tělo našel v pátek v luxusním hotelu v malebné vinařské obci Kaysersberg v Alsasku na východě Francie jeho francouzský přítel Eric Ripert, spolumajitel a šéfkuchař vyhlášené restaurace Bernardin. Podle americké televizní stanice CNN Bourdain natáčel další díl své reality show s názvem Neznámé končiny.

Nic nenasvědčuje tomu, že v době smrti amerického šéfkuchaře někdo přišel do hotelového pokoje, uvedl prokurátor Christian de Rocquigny du Fayel. Dodal, že podle lékařské zprávy nebyly na těle zesnulého objeveny žádné známky násilí.V současné době se podle prokurátora čeká na zprávu z toxikologie, včetně analýzy devíti vzorků moči. Cílem je zjistit, zda si Bourdain vzal léky, nebo měl v těle jiné látky.

Bourdain byl hlavním konkurentem rovněž známého britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye, hlavní postavy reality show Pekelná kuchyně a soutěže Masterchef. Bourdain se také proslavil publikacemi Důvěrnosti z kuchyně, Šéfkuchař na cestách či Bez servítku.

„Nenahraditelný vypravěč,“ říká Pohlreich

Na Bourdaina zavzpomínal i český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. „Určitě je na světě spousty lepších kuchařů, než byl Tony Bourdain. Ale jako vypravěč bude nenahraditelný a jeho postoje a názory jsou pro mne osobně platné navždy,“ řekl Pohlreich.

Pohlreich podle svých slov Bourdaina sice příliš neznal, ale měl příležitost s ním osobně mluvit, navíc byl prakticky stejně starý jako on i s podobnou životní zkušeností. Bourdain se stejně jako Pohlreich stal známý díky televizní show. Pořad Neznámé končiny se vysílal i v Česku.

„Je obdivuhodné , že v naší době plné pochybné umělé inteligence, umělých hvězd s blíže neurčeným pohlavím, skandálech na objednávku a spoustou mediálního marastu dokázal prorazit někdo, kdo prostě jen popsal věci tak, jak doopravdy jsou,“ soudí český šéfkuchař.

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

Čtěte také: Terina z halibuta i telecí svíčková. Čeští kuchaři zářili na soutěži v Singapuru

Sdílet:

Týdeník Echo

Koupit
×

Podobné články